Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Κάπνισμα & Αναπνευστικό Σύστημα

Πρόληψη – Αντιμετώπιση αιτιών εμφάνισης  Καρδιαγγειακών Συμβαμμάτων (Αγγειακών Εγκεφαλικών ή Στεφανιαίων Επεισοδίων).  Μία από τις αιτίες αυτές αποτελεί το Κάπνισμα το οποίο μακροχρόνια επιφέρει αναπόφευκτα διαταραχές της αναπνευστικής λειτουργίας και σε μεγάλο ποσοστό καρκίνο του πνεύμονα.

Έλεγχος, καταγραφή και εκτίμηση αναπνευστικής λειτουργίας με μεθόδους οξυμετρίας και σπιρομέτρησης (φορητό ηλεκτρονικό σπιρόμετρο) ως πρώτη εκτίμηση, ιδίως σε καπνιστές με χρόνια νοσήματα. Σκοπός: η έγκαιρη ανίχνευση και αποτύπωση πιθανών αναπνευστικών διαταραχών. 

Ενημερωτικές συνεδρίες, κατάταξη του καπνιστή με βάση το βαθμό εξάρτησης του από την νικοτίνη και την γενικότερη φυσική του κατάσταση. Εξατομίκευση των καπνιστών που πάσχουν από χρόνια νοσήματα και προσέγγιση τους με σύγχρονες μεθόδους αντίληψης και κατανόησης της ‘’επιτακτικής ανάγκης’’ διακοπής της χρήσης καπνού σε συνεργασία με πνευμονολόγους.

Επικοινωνία

Αγ. Κων/νου (Αγυϊάς) 95 (κτίριο Βιοκαρπέτ) 1ος όροφος Τ.Κ. 264 42 Πάτρα

Τηλ: 2610 420 820 Φάξ: 2610 420 821

email: atnikola@otenet.gr

* Στην παράγραφο “ΑΡΘΡΑ – ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ”  της ιστοσελίδας θα βρίσκετε πάντοτε επίκαιρα θέματα και χρήσιμες οδηγίες.  

Υπηρεσίες Ιατρείου

Ο Γενικός Ιατρός Αθανάσιος Νικολάου εστιάζει στην αποτροπή μέσω πρόληψης και στην αντιμετώπιση μέσω θεραπευτικής διαφόρων παθολογικών καταστάσεων ή επιπλοκών που μπορεί να προκληθούν από οξέα ή χρόνια νοσήματα.

Χρήσιμα Links

Ο Γενικός Ιατρός συνεργάζεται με όλους τους Φορείς Υγείας (δημόσιους και ιδιωτικούς) καθώς και με όλες τις άλλες υποειδικότητες για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των ασθενών του.