Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Παχυσαρκία

Πρόληψη – Αντιμετώπιση αιτιών εμφάνισης Καρδιαγγειακών Συμβαμμάτων (Αγγειακών Εγκεφαλικών, Στεφανιαίων Επεισοδίων) και Καρδιομεταβολικών Συμβαμμάτων (Σακχαρώδη Διαβήτη, Αρτηριακής Υπέρτασης).        

Μία από τις αιτίες αυτές αποτελεί η Παχυσαρκία, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει λάβει διαστάσεις ΄΄επιδημίας΄΄ και έχει ενταχθεί επισήμως στην Ιατρική Κοινότητα ως Νόσος. Η παχυσαρκία μόνη ή σε συνδυασμό με άλλα δυσμεταβολικά νοσήματα (διαβήτης, διαταραχές λιπιδίων κλπ) αποτελεί ανεξάρτητο παράγοντα κινδύνου για εμφάνιση καρδιαγγειακών επεισοδίων.   

Υγιεινοδιαιτιτικές παρεμβάσεις, σύσταση καθημερινού διαιτολογίου ανάλογα με το μεταβολικό προφίλ του εκάστοτε οργανισμού, ακριβής υπολογισμός και ισορροπημένη κατανομή των συστατικών κάθε γεύματος  σε υδατάνθρακες, πρωτεϊνες, λίπη, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, σταδιακός σχεδιασμός με ένταξη σε προγράμματα σωματικής εκγύμνασης και άσκησης σε συνεργασία με διαιτολόγους-διατροφολόγους, αποτελούν το βασικό μέλημα πρόληψης και αντιμετώπισης της νόσου.   

Επικοινωνία

Αγ. Κων/νου (Αγυϊάς) 95 (κτίριο Βιοκαρπέτ) 1ος όροφος Τ.Κ. 264 42 Πάτρα

Τηλ: 2610 420 820 Φάξ: 2610 420 821

email: atnikola@otenet.gr

* Στην παράγραφο “ΑΡΘΡΑ – ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ”  της ιστοσελίδας θα βρίσκετε πάντοτε επίκαιρα θέματα και χρήσιμες οδηγίες.  

Υπηρεσίες Ιατρείου

Ο Γενικός Ιατρός Αθανάσιος Νικολάου εστιάζει στην αποτροπή μέσω πρόληψης και στην αντιμετώπιση μέσω θεραπευτικής διαφόρων παθολογικών καταστάσεων ή επιπλοκών που μπορεί να προκληθούν από οξέα ή χρόνια νοσήματα.

Χρήσιμα Links

Ο Γενικός Ιατρός συνεργάζεται με όλους τους Φορείς Υγείας (δημόσιους και ιδιωτικούς) καθώς και με όλες τις άλλες υποειδικότητες για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των ασθενών του.